Hanssens Catering

Hanssens Catering
In onze naam zit alles vervat

Het doet het al vermoeden... ‘Hanssens’ is onze familienaam. Al drie generaties lang bouwen wij aan een verhaal, een soort continuïteit die wij aan al onze klanten willen bieden. In dat verhaal is ‘Catering’ de rode draad, alles waaraan wij al zo lang bouwen.
Hanssens Catering wil geen anonieme grootkeuken zijn, maar een cateraar die zijn ingrediënten en kernwaarden steeds hoog in het vaandel draagt. Versheid, kwaliteit, duurzaamheid en innovatie staan centraal in alles wat wij realiseren.

Ons verhaal kende al veel hoofdstukken en laat ons toe om elk jaar een gestage groei te realiseren. Maar groei mag nooit ten koste van betrokkenheid gaan. Wij zijn ons professioneel en toegewijd team dan ook enorm dankbaar om dit alles met ons te realiseren en samen uit te groeien tot de referentie die wij vandaag zijn. Daarom nodigen we ons team ook elke middag uit om, samen met de familie, de maaltijden te proeven die ze die dag hebben klaargemaakt. Het alombekende "Wat hebben we vandaag geleerd?" is dan ook ons credo.

1967Ontstaan van 
Hanssens Catering

Net zoals bij veel Zuid-West-Vlaamse familiebedrijven liggen de roots van onze firma in het vlas.

Grootmoeder Marie-Louise was het met zeven kinderen wel gewoon om voor een grote groep te koken. In periodes van het slijten van het vlas stilde zij vaak vijftig grommende magen.   Koken werd haar hobby en naarmate de tijd verstreek, begon ze avondlessen te volgen. Toen de vlassector kermde onder moeilijke tijden, bleken haar talenten goud waard.

Het was pas toen de keukenzuster van een Kortrijkse school met pensioen ging, en de school dus op zoek moest naar een ‘traiteur’ die dagelijks 360 maaltijden kon bereiden, dat Marie-Louise volledig haar ding kon doen. Hanssens Catering was geboren.

19852de generatie
aan zet

Als vierde van zeven kinderen neemt Hendrik samen met zijn vrouw Monique Wallays het bedrijf over.

1997Plechtige opening 
Gullegem

Een hypermoderne, volledige nieuwbouw van onze hoofdvestiging wordt feestelijk ingehuldigd door
West-Vlaams gouverneur Dhr. Paul Breyne, burgemeester Dhr. Gilbert Seynaeve en prof. dr. Dhr Jan van Hoof (UG).

2001Nieuwe vestiging
Oosterzele

Met de aankoop en modernisering van de gebouwen van een kippenslachterij in Oosterzele ziet Hanssens Catering haar kans om de klanten, die voordien vanuit Sint-Amandsberg werden beleverd, nog beter te kunnen bedienen.
 

2004Hanssens Catering
BRC-gecertifieerd

De hoge kwaliteitsstandaard waar we al sinds het begin voor staan, wordt officieel dankzij het behalen van het internationaal gerenomeerde BRC-certificaat. Via een jaarlijkse audit worden onze inspanningen om aan de meest recente eisen te voldoen elk jaar opnieuw bekroond.

2013De 3de generatie
komt aan boord

Zoon Arthur stapt mee in de zaak en versterkt het team met de implementatie en uitrol van een nieuw ERP-pakket. Ook Anthon komt er in 2018 bij om mee te werken aan de uitbouw van de nieuwe site. Hiermee zet ook de 3de generatie de eerste stappen in het familiebedrijf en wordt de continuïteit gegarandeerd.

2015Nieuwe site
Vlaams-Brabant en Brussel

Een volledig nieuwe keuken gelegen in het Dansaert retailpark moet verdere uitbreiding in de regio's Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest mogelijk maken.

De keuken in Laken wordt definitief ingeruild voor een gloednieuwe site in Groot-Bijgaarden.

2019Hanssens Catering 
zet in op de toekomst

Eerste steenlegging van onze volledig nieuwe state-of-the-art productiesite en kantoren op het bedrijventerrein Gullegem-Moorsele.

Wenst u ook met ons 
samen te werken?